Aceasta este deviza noastră, venită firesc din experiența de zi cu zi a Translator-ilor din 2004 și până astăzi.

Sunt multe modele de business și prezentările trainerilor de vânzări și marketing aduc în discuție diverse soluții de a ajunge în atenția clienților, dar pentru noi cea mai bună “vânzare” s-a dovedit a fi încrederea clienților,transmisă și partenerilor lor, care au ales să ne devină, la rândul lor, parteneri.

Ne promovăm prin intermediul câtorva canale media și totuși evoluția Translator-ilor de la înființare și până astăzi ne-a arătat că cele mai benefice relații – stabile, profitabile, oneste, hrănitoare – au fost și sunt cele cu clienții cu care am format adevărate parteneriate bazate pe încredere.

Sunt probabil multe de spus despre încredere, dar subiectul acestui articol nu este conceptul în sine, ci beneficiile care vin odată cu sentimentul ambilor parteneri că se pot baza unul pe celălalt.

Încrederea se hrănește zi de zi prin echilibru, bunăvoință, onestitate și atenție, prin acel „fac tot ce știu mai bine în fiecare zi”, iar în profesie, în business, liniștea care se naște datorită încrederii este sinonimă cu eficiența și stă la baza beneficiilor reciproce.   

Funcționăm într-un mediu concurențial, pentru că economia de piață are regulile ei de care suntem conștienți și pe care le avem în vedere și în profesia noastră. Totuși, găsim spațiul potrivit pentru încredere, atât în noi, cât și în cei cu care lucrăm, dincolo de cifre, liste cu tarife și licitații.

În 17 ani de activitate am avut câteva situații în care parteneriatul bazat pe încredere reciprocă a întrecut în final “testul preț”, procedurile și licitațiile.

Doi dintre clienții cu pondere semnificativă în cifra de afaceri, mari companii multinaționale, una în top Fortune 500 și cealaltă aflată în primele locuri în domeniul lor de activitate, ne-au solicitat, după mai mulți ani de colaborare și creștere,  să participăm la licitații de selecție a furnizorului unic acreditat de companie.

Proceduri firești care, vrând-nevrând, trebuie respectate.

Am participat și, pentru că am decis să nu facem rabat de la standardul autoimpus, am pierdut licitațiile pe criteriul preț. În ambele companii aveam…și avem în continuare… colaborări frumoase, adevărate parteneriate formate în timp datorită încrederii create zi de zi.

După aproximativ un an, un an și jumătate, ambii clienți ne-au solicitat încheierea unui nou contract, ca soluție alternativă la furnizorul agreat în urma licitației.

La scurt timp am preluat marea majoritate a volumului de lucru al companiilor respective și ulterior contractele s-au prelungit fără licitație, printr-o înțelegere reciprocă care respectă sustenabilitatea noastră ca furnizori. În servicii se manifestă un caracter aparte, care ține seama de un cumul de ingrediente necesare pentru ca lucrurile să funcționeze, care, la rândul lor, creează un echilibru ce nu se poate ignora.

Manifestăm acest echilibru și același tip de relații atât cu furnizorii, cât și cu „competitorii” noștri, relații omenești care susțin evoluția noastră, a tuturor . 

Bucuria și satisfacția noastră ca echipă se confirmă atunci când înțelegem că am procedat corect fiind consecvenți și aliniați cu politica noastră și că IT’S ABOUT TRUST are, cu adevărat, o mare putere.

Leave a comment

WhatsApp Icon
Phone Icon