Industrii

Management lingvistic pentru o varietate de industrii

De la software și medicină la finanțe și turism, oferim soluții lingvistice de calitate superioară, adaptate specific cerințelor fiecărei industrii. Pachetele noastre de servicii includ serviciile de traducere și revizie, management terminologic, servicii de subtitrare și editare video, localizare și adaptare de text și servicii de interpretariat on site și remote, în funcție de specificațiile proiectelor dumneavoastră.

Gestionați-vă industria în limba vorbită de angajații și clienții dumneavoastră.

industrii

Medicină, Farmacie și Sănătate

La Translator ne asigurăm că pacienții, profesioniștii din domeniul sănătății și cercetătorii pot comunica și colabora în mod eficient și precis, fără a compromite siguranța și calitatea asistenței medicale. Echipa noastră de manageri de proiect specializați în proiecte medicale gestionează traduceri medicale, manuale de utilizare pentru instrumentarul medical, vigilență farmaceutică, fișe medicale, fișe de diagnostic, analize medicale, rapoarte de validare a chestionarelor aplicate pacienților, articole științifice și studii clinice. Interpreții noștri bine pregătiți în domeniul medical vă susțin în timpul conferințelor și congreselor anuale sau în relația cu pacientul care nu vorbește limba medicului specialist, prin servicii de interpretariat telefonic. (+3.000.000 cuvinte traduse)

industrii
industrii

Software, Securitate cibernetică și IT

Din 2004 traducem documentație tehnică specializată, interfețe de utilizatori, string-uri software, infrastructură hard și soft, specificații tehnice pentru achiziția de echipamente IT, testare și localizare GPS, platforme digitale. Interpreții noștri se pot deplasa la sediul dumneavoastră pentru testarea diverselor produse și aplicații software sau vă pot însoți într-un tur al orașului pentru localizarea aplicațiilor GPS. (+1.500.000 cuvinte traduse)

Servicii juridice, financiare și consultanță în afaceri

Ne-am concentrat atenția pe acte și documente juridice, contracte, acte notariale, sentințe judecătorești, rapoarte judiciare, documentație pentru licitații, bilanțuri, rapoarte financiare, documente bancare pentru a asigura o comunicare precisă terminologic între profesioniști, clienți și instituțiile care reglementează sistemele financiare și juridice, în limitele complexe legale și regulatorii. Traducătorii și interpreții din echipa Translator facilitează întâlnirile dumneavoastră de afaceri și intermediază cu succes discuțiile legate de încheierea contractelor sau vă stau alături în cazul interogatoriilor și ședințelor din cadrul Curților de justiție. (+6.000.000 cuvinte traduse)

industrii
industrii

Automotive

Activitatea noastră presupune traducerea documentației tehnice, a manualelor de utilizare pentru diverse utilaje din cadrul industriei automotive, procese de producție, certificate de producător, echipamente și consumabile, interfețe software și materiale de marketing necesare comunicării dintre producători, furnizori și clienți finali în diverse culturi și combinații lingvistice. (+5.000.000 cuvinte traduse)

Industria petrolului și a gazelor

Traducătorii și revizorii noștri formați în industria petrolieră sunt familiarizați cu echipamentele și instalațiile de producere și extragere a gazelor naturale, cu instalațiile terminale pentru recepționarea gazelor naturale, cu utilajele și echipamentele de foraj și de manipulare, control și prelucrare a fluidelor de foraj pentru sondele de petrol și gaze. Formarea s-a făcut cu ajutorul inginerilor dedicați profesiei din cadrul companiilor pe care le deservim, mari producători și furnizori de echipamente și servicii de inginerie și echipare/ optimizare a exploatării sondelor de petrol, rafinării, uzine chimice și instalații de foraj marin. Vizitele în fabrică și participarea interpreților și a traducătorilor noștri la cursurile și instruirile legate de instalarea și punerea în funcțiune a diverselor utilaje s-au concretizat printr-o bună înțelegere a fiecărui proces și crearea unei baze terminologice personalizate pentru acest domeniu în limbile engleză, spaniolă, rusă, kazacă, franceză și română. (+6.000.000 cuvinte traduse)

industrii
industrii

Industria constructoare de mașini și utilaje industriale

Susținem dezvoltarea afacerii partenerilor noștri prin traducerea site-urilor web, a platformelor e-commerce care comercializează piese de schimb și accesorii în regim wholesale, a instrucțiunilor de lucru, a materialelor de prezentare și a comunicatelor de presă în limbile tuturor filialelor acestora din întreaga lume. Lucrăm cu echipe dedicate marilor producători de utilaje agricole și părți componente ale acestora (tractoare, pluguri, excavatoare, combine agricole, dispozitive de împrăștiere îngrășământ și fertilizatori, remorci și semiremorci). Traducem game extinse cu sute de mii de piese hidraulice, furtunuri și racorduri, adaptoare, aparate de diagnosticare, kituri și conducte de frână, acumulatori, garnituri pentru cricuri, cilindri și accesorii pentru componentele circuitelor hidraulice, echipamente de testare debit-aer și temperatură, valve și cuploare, produse de întreținere și lubrifiere specifice industriei automotive.  Printre preferatele noastre se numără echipamentele de manipulare și depozitare, manevrare și prindere, macarale, stivuitoare, elevatoare, transpalete și cărucioare, ferăstraie, mașini de debitat și piese universale (baterii, cabluri, instrumente, contactoare diverse). (+10.000.000 cuvinte traduse)

Inginerie civilă, instalații și construcții

De la documentația legată de construcția autostrăzilor la poduri, căi ferate și aeroporturi la cea dedicată halelor industriale și construcțiilor comerciale, civile și de infrastructură, baza noastră de date construită pentru diverse combinații lingvistice vă stă la dispoziție pentru a vă susține în proiectele de construcții noi, întreținere sau renovare. Traducătorii noștri sunt specializați în studii geotehnice, documentații tehnice pentru obținerea autorizațiilor de construcții și licitații, certificate de urbanism, proiecte tehnice cu detalii de execuție, arhitectură, structură, instalații electrice, sanitare, termice, HVAC, asistență tehnică pe șantier și instruiri legate de siguranță și protecția muncii. (+8.000.000 cuvinte traduse)

industrii
industrii

Electrotehnică, electronică și echipamente electrice

Soluțiile inovative pentru alarmarea la incendiu, sistemele de detectare a gazelor, sistemele de management al situațiilor de pericol sunt printre preferatele noastre. La fel și instrumentele de măsurare a temperaturii, umidității, presiunii, vitezei aerului, emisiilor și a gazelor de ardere. Clienții noștri producători de instrumente de măsurare și soluții integrate pentru produsele farmaceutice și asistență medicală ne-au încredințat spre traducere materiale practice, ghiduri și materiale video how-to, informații despre produs, rapoarte de referință și exemple de aplicație. În baza noastră terminologică se regăsesc diverse manuale de utilizare pentru aparate electronice și eletrocasnice, certificate de conformitate, programe de testare, fișe cu date de securitate, proceduri de achiziție, traduceri localizate în diverse limbi pentru partenerii noștri. (+5.000.000 cuvinte traduse)

Energie și Mediu

Traducem documente legate de energie regenerabilă, gestionarea deșeurilor, rapoarte de mediu și multe altele. Contribuim la conștientizarea și colaborarea în domeniul sustenabilității. (+300.000 cuvinte traduse)

industrii
industrii

Marketing și Publicitate

Oferim traducere și localizare pentru materiale de marketing, descriere de produse, articole social media, conținut online și campanii publicitare pentru a angaja o audiență globală, păstrând consecvența de marcă și specificul cultural. (+5.000.000 cuvinte traduse)

Ospitalitate și Turism

Traducerile din acest domeniu presupun o bună înțelegere a obiceiurilor și tradițiilor locale și abilitatea de a adapta conținutul ghidurilor turistice, a materialelor de prezentare, a site-urilor web de călătorii la diverse preferințe și așteptări culturale. (+1.500.000 cuvinte traduse)

industrii
industrii

Filme și Multimedia

Participăm la dezvoltarea acestei industrii prin traducerea subtitrărilor, a transcrierilor video, a editărilor de filme și prelucrarea și localizarea materialelor e-learning pentru a facilita comunicarea eficientă și bucuria filmelor, a serialelor și emisiunilor TV, a jocurilor video și a altor conținuturi multimedia în diverse limbi și culturi. (+500.000 minute subtitrate)

Educație și Pedagogie

Traducătorii noștri specializați în acest domeniu înțeleg specificul fiecărei discipline și au capacitatea de a adapta conținutul la audiența țintă și contextul cultural al acesteia. Suportul audio-video și materialele e-learning contribuie la impactul materialelor educaționale și la eficiența acestora. (+1.000.000 cuvinte traduse)

industrii
industrii

Sectorul umanitar

Dacă putem susține acțiunile umanitare ale ONG-urilor și ale asociațiilor non-profit, o facem din toată inima! Traducem ghiduri și cursuri privind fundamentele drepturilor omului, standarde umanitare, politici legate de situații de criză, integrare a refugiaților, îngrijirea paleativă, manuale pentru intervenții și menținerea sănătății în pandemii, diverse instrucțiuni pentru acordarea asistenței necesare victimelor dezastrelor naturale și ale conflictelor, cursuri și lecții pentru educarea morală și spirituală a copiilor și integrarea acestora în mediul educațional. (+3.000.000 cuvinte traduse)

Pentru a fi la curent cu ultimele actualizări, sfaturi și informații utile din domeniul traducerilor, vă invităm să ne urmăriți pe Facebook – Translator srl, Instagram @translatorsrl și LinkedIn – Translator SRL. Alăturați-vă comunității noastre dinamice și rămâneți conectați cu tot ce este nou în lumea traducerilor profesionale!

Nu vă regăsiți printre industriile enumerate?

Contactați-ne pentru o solicitare personalizată.

O colaborare de succes în care am găsit un partener flexibil, competent, de încredere și întotdeauna dispus să găsească soluții la unele dintre cele mai neașteptate solicitări

TEODOR BĂBUȚ

TEODOR BĂBUȚ

CEO - WIND ENERGY SERVICE EAST EUROPE

Transparență, expertiză și integritate – sunt valori pe care le prețuim la rândul nostru și ne bucurăm să fi găsit un partener care să le împărtășească. Echipa Translator ne-a câștigat încrederea cu fiecare interacțiune și traducere livrată, punând astfel bazele unei colaborări solide, de durată.

DORU

DORU

BRAND & COMMUNICATIONS MANAGER

Ne bucurăm să putem lucra cu oameni care înțeleg nevoile noastre și ne ajută să ne îndeplinim taskurile. Echipa Translator a dat dovadă de profesionalism, promptitudine și înțelegere de fiecare dată când am avut deadline-uri strânse și nu numai. Vă mulțumim pentru tot!

LUIZA

LUIZA

OFFICE MANAGER

For the last 12 years we have been outsourcing all our linguistic projects that could not be handled internally to TRANSLATOR SRL. They are our reliable partners for all our working language pairs and we look forward to continuing our partnership well into the future.

MIHAELA NĂDĂȘAN

MIHAELA NĂDĂȘAN

DEPUTY CEO, HEAD OF FI&M AND IR

TRANSLATOR S.R.L. has been a reliable translation provider for more than 5 years. Due to their professionalism and timely delivery, we have entrusted them with the translation of our internal documents and regulatory paperwork.

WORWAG PHARMA ROMANIA SRL

WORWAG PHARMA ROMANIA SRL

Our translation partners from TRANSLATOR SRL have always helped us during our scientific events. They offered simultaneous translations that involved medical terminology about podiatry and the diabetic foot. We recommend them as a trustworthy partner to anyone who requires professional languages services.

ASOCIAȚIA DE PODIATRIE

ASOCIAȚIA DE PODIATRIE

Excellent to work with, extremely reliable, among the few agencies that also has respect for the translator, not only for the customer.

ANCA

ANCA

ROMANIAN TRANSLATOR

Communication, delivery confirmation and payment – all just fine. I definitely recommend working with Dragos and his team at Translator SRL.

HOLGER

HOLGER

GERMAN TRANSLATOR

Very nice cooperation for years. Larisa is one of my best PMs. She is very nice, she gives clear instructions about the project. And payment always on time. It’s a pleasure working with them.

HAMID

HAMID

TURKISH TRANSLATOR

I enjoyed working with this translation agency. Excellent communication with the project manager and clear instructions. I look forward to working with this professional team again.

MILENA

SERBIAN TRANSLATOR

Interesting project, clear instruction, and payment on time. Larisa was very helpful and supportive.

RYOKO

RYOKO

JAPANESE TRANSLATOR

I’ve carried out 2 interpreting assignments for them, through with Madalina, who’s extremely professional. An agency that deals with translators in a respectful and fair way. Interesting projects to.

DIANA

DIANA

SPANISH TRANSLATOR

Nice projects, smooth communication, timely payments. I will gladly work with Octaviana again.

KRASIMIRA

KRASIMIRA

BULGARIAN TRANSLATOR

Very nice and friendly cooperation. Hope to work with you soon!!

MARIA

MARIA

ITALIAN TRANSLATOR

This is a great company, good rates and payment on time. Looking forward to working with you again! Thank you!

BLEDAR

BLEDAR

ALBANIAN TRANSLATOR

Thank you very much, for the good service always! And yes if I ever need a translation, I will certainly contact you.

BRIGITTE JAP-A-JOE

BRIGITTE JAP-A-JOE

EXECUTIVE ASSISTANT

Thank you very much for your fast translation with high professional quality. Many, many thanks for your excellent and outstanding work! We still have no comments. Perfect!

LUDWIG KOPP

LUDWIG KOPP

MANAGER CONSUMER TEST

Lucrez cu Translator de vreo 3 ani și pot spune că e unul dintre furnizorii mei preferați. Traducerile sunt de calitate și sunt livrate întotdeauna la timp. Dat fiind faptul că documentele pe care le traducem noi sunt tehnice, am găsit destul de greu pe piață un furnizor care să se adapteze nevoilor noastre. Sunt extrem de mulțumit de relația pe care am dezvoltat-o împreună și recomand cu drag serviciile Translator.

Robert Major

marketing manager Testo România

The best part is customer service. Highly responsive and tried their best to accommodate the last minute emergency requests. Always responded quickly and professionally, and very helpful. Quality work professionally done!

Madina Abdullayeva

Free Press for Eastern Europe

Profit de ocazie pentru a vă mulţumi pentru colaborare. A fost de departe cel mai bun calup pe care l-am avut tradus la nivelul întregii cărţi (ştiut fiind că dumneavoastră aţi asigurat traducerea unui sfert din carte). 

Vă asigur că am fost foarte mulţumit de colaborare în ansamblul ei şi că voi mai apela la dumneavoastră cu toată încrederea. Vă doresc mult succes în continuare.

Adrian Popa

UNIVERSITATEA BABEȘ-BOLYAI

Aş vrea să fac precizarea că, în ceea ce priveste serviciile oferite de dumneavoastră, clientul (WTE Wassertechnik GmbH) a fost foarte mulţumit, transmiţându-mi să trec mai departe felicitările sale. Şi este vorba de un client care are mare experienţă în procedurile litigioase ce necessita traduceri real-time, în diferite state ale Europei.

Dan CRISTEA

Associate - Ţuca Zbârcea & Asociaţii

I missed sending a final message of compliments, but I think we managed a quite complex project smoothly and get a remarkable result.

My native speaker colleagues gave a positive feedback, although some subtleties need to be refined, and this is unavoidable due to the fact that you do not work in our domain nor know our products.

I am looking forward to cooperate with you for further projects in the future.

Andrea Rinaldi

Microarea S.p.A.

As translation project manager withing WAMGROUP since 2011, I have found in you a great partner and support. Our relationship is not only based on everything languages services mean, but it has morphed into a beautiful human and professional relationship that we praise and deeply appreciate.

Our partnership with TRANSLATOR SRL has passed the test of time already and they have become, actually, a part of our team that we cherish and whom we give our thanks for not failing to support us through all these years.

Maria Ilaria Dosei

Maria Ilaria Dosei

Translation Project Manager WAMGROUP® Corporation

Aș dori să exprim aprecierea mea sinceră pentru serviciile excepționale de traducere oferite de către Translator SRL. Pe parcursul colaborării noastre, ei au demonstrat în mod constant un nivel înalt de profesionalism, expertiză și eficiență în livrarea traducerilor precise și de calitate superioară.

Translator SRL a dovedit că este un partener de încredere și dedicat, capabil să gestioneze terminologia tehnică complexă cu precizie. Angajamentul lor de a livra traduceri la timp și de încredere a contribuit semnificativ la succesul proiectelor noastre.

Un aspect care se evidențiază cu adevărat este abordarea lor proactivă de a înțelege nevoile noastre specifice și de a-și adapta serviciile în consecință. Mai mult, costurile eficiente ale serviciilor oferite de Translator SRL sunt demne de remarcat. Receptivitatea și flexibilitatea lor în acomodarea termenelor proiectelor noastre au fost instrumentale în optimizarea proceselor noastre.

Recomand cu încredere Translator SRL ca un partener de traducere de încredere pentru oricare organizație care caută soluții precise, la timp și rentabile de traducere. Dedicarea și profesionalismul lor îi fac un activ valoros pentru orice proiect de traducere.

Petru-Daniel Sigartau

Petru-Daniel Sigartau

Lean manufacturing Ulma Packaging
WhatsApp Icon
Phone Icon