Cuvintele fac asta zi de zi…ne poartă dintr-o parte în alta, în funcție de rezonanța pe care o au în conștientul, dar mai ales în subconștientul nostru, în acea zonă a minții care are stocate toate amintirile genetice și obișnuințele formate pe parcursul vieții.

„La Început a fost cuvântul” se referă exact la asta, la faptul că ceea ce odinioară erau doar sunete prin care comunicam rudimentar, ne atenționam, strigam, ne chemam, au devenit pe parcurs, odată cu dezvoltarea creierului nostru și dezvoltarea limbajului, concepte în toată puterea.

Concepte care au rezonanță mai ales în subconștientul nostru și care ne influențează starea și, drept urmare, gândirea, în funcție chiar de puterea, cu alte cuvinte de influența conceptului în conștientul nostru, de amintirile pe care un concept sau altul le aduc la suprafață, din subconștient în conștient.

Simpla pronunțare a cuvintelor Iubire sau Ură, ca să alegem două dintre cele mai puternice cuvinte-concept, are rezonanță puternică în subconștient, starea emoțională se schimbă instantaneu și corpul răspunde la rândul său într-un fel sau altul.

În spiritualitatea asiatică se folosesc de mii de ani mantrele, ca modalitate de a conecta omul cu “subconștientul”, mantrele fiind la bază un ansamblu de 35 de sunete fondatoare, 35 de sonorități de bază care, prin natura lor, aveau rolul de a atinge structuri din subconștientul nostru, cu scopul de a obține anumite stări în analogie cu ziua și noaptea și cu respirația, cu inspirația sau cu expirația.

Revenind la subiectul zilei, când folosim cuvintele astfel încât să transformăm firescul în senzațional ca să atingem resorturi prin care atragem atenția și astfel să vindem mai bine,  când folosim superlative absolute pentru situații și stări firești, firescul începe să fie perceput ca senzațional.

Drept urmare, emoțiile care însoțesc în mod inconștient ideea de senzațional, venite pe linia unor resorturi care țin de subconștient, sunt de amploarea cuvenită stărilor extraordinare și supun corpul la un nivel de stres specific acestor stări.

În plus, tot ceea ce este cu adevărat ieșit din comun nu va ma putea fi descris ca atare, pentru că modul în care ne exprimăm a fost între timp pervertit și nu mai avem instrumentele de comunicare potrivite .

Astfel, o situație ca cea prin care trecem, care este firească în esența sa, respectiv un virus, natural, provenit din natură, cu urmări firești asupra omului, este descrisă și apoi percepută ca fiind „senzațională ” pentru omenire.

În cazul Covid 19, Senzațional de rea, de negativă pentru viața noastră.

Reacția firească de răspuns este frica, isteria, blocajul, măsuri excepționale, ca urmare a unor situații excepționale.

Să ne întoarcem un pic înapoi: percepția noastră este conform mesajelor primite, mesajele sunt superlative absolute pentru o situație firească,  situație care a devenit nefirească pentru că am transformat-o noi, am upgradat-o de la firesc la extraordinar.

Conștient sau inconștient, intenționat sau neintenționat, cu interes sau fără interes, contează mai puțin, ceea ce contează este efectul obținut și trăit ca atare, unul extraordinar pentru o situație ordinară.

Concluzia este că exagerările, țînțarul devenit armăsar din povestea vieții de zi cu zi, își joacă rolul oferit de noi înșine și ne oferă o Lecție puternică despre adevăr și minciună…pentru că ce altceva este o exagerare decât o minciună… totul cu costurile aferente.

Adevărul circulă pe Calea  de mijloc și doar acolo.

Responsabilitatea fiecăruia dintre noi este de sută la sută în fiecare moment, chiar dacă nu conștientizăm acest fapt.

Fiecare cuvânt pe care îl pronunțăm, fiecare gând pe care îl avem, fiecare intenție pe care o manifestăm, fiecare acțiune pe care o facem, are urmări și creează permanent realitatea noastră și a celor din jurul nostru.

Suntem perfect conectați cu mediul înconjurător și drept urmare niciodată nu este vorba doar de mine însumi, tot timpul, fiecare cuvânt pronunțat, ca să luam doar acest exemplu, are rezonanța sa și influențează starea și deciziile cuiva.

Astăzi, cuvintele folosite despre un virus au creat o realitate pe care nu am mai cunoscut-o și care ne forțează să ne reevaluăm poziția față de parteneri, modul în care relaționăm, modul în care privim viața în general.

Acesta poate fi unul dintre cele mai benefice momente ale umanității…

To be continued