Interpretariat

Puntea de legătură dintre culturi diferite

Servicii de interpretariat

Serviciile noastre de interpretariat simultan, telefonic sau consecutiv facilitează comunicarea eficientă cu autoritățile, instituțiile publice și partenerii de afaceri.

Trăim într-o lume conectată prin intermediul comerțului și al tehnologiei în care serviciile de interpretariat depășesc barierele lingvistice și culturale. Cu ajutorul serviciilor noastre de interpretariat veți putea comunica eficient cu autoritățile statului sau instituțiile publice din altă țară sau atunci când desfășurați activități în exterior.

Interpretariat

Vă punem la dispoziție expertiză și profesionalism pentru a asigura o comunicare fluentă și eficientă în mediile multilingve și multiculturale. Vom facilita dialogul și vom elimina barierele lingvistice, permițându-vă să comunicați cu încredere și succes în orice context internațional.

Sunteți în căutare de servicii de interpretariat profesionale și de încredere? Fie că aveți nevoie de traducere la distanță, la fața locului sau la telefon, noi vă putem ajuta cu profesioniștii și echipamentele potrivite. Oferim interpretariat autorizat pentru scenarii diverse precum vizite la notar, la bancă, la tribunal, la medic, în fața autorităților publice sau pentru încheierea contractelor cu partenerii dumneavoastră de afaceri. Echipele noastre de interpreți specializați vă stau la dispoziție pentru servicii profesionale de interpretariat simultan și consecutiv pentru evenimente precum conferințele, sesiunile de formare, atelierele, întâlnirile de afaceri și multe altele.

Interpreții noștri sunt experimentați și bine pregătiți, specializați în diverse domenii de afaceri, medicină, tehnologie, juridic și multe altele. Indiferent de specificul evenimentului, avem experți lingvistici care pot livra interpretare precisă și cu acuratețe. Experiența pe care am dobândit-o în cei aproape 20 de ani de activitate ne permite să vă îndrumăm spre organizarea reușită a evenimentului dumneavoastră.

Contactați-ne astăzi pentru a afla cum putem să vă susținem inițiativa.

Suntem pregătiți să vă oferim servicii de interpretariat oricând aveți nevoie.
interpretariat
Cheia către o audiență mai largă

Traducerea simultană

Procesul de traducere simultană reprezintă cheia către o audiență mai largă! Este un demers complex și vital în lumea globalizată de astăzi, unde interacțiunile internaționale și comunicarea între persoane de diferite limbi sunt din ce în ce mai frecvente. Serviciile de traducere simultană sau interpretariat simultan implică transformarea în timp real a unui mesaj sau discurs dintr-o limbă în alta, oferindu-le astfel participanților posibilitatea de a comunica în limba maternă. De obicei, traducerea simultană are loc în cadrul evenimentelor de dimensiuni mai mari, cum ar fi conferințe internaționale, reuniuni diplomatice, congrese și alte contexte în care comunicarea rapidă și precisă este esențială.

O serie de abilități sunt esențiale pentru a realiza o traducere simultană de succes. Traducătorii trebuie să fie bilingvi, să aibă o înțelegere profundă a conținutului și contextului discursului, să fie capabili să proceseze rapid informațiile și să ofere o traducere fluentă și precisă în timp real. Spre deosebire de interpretarea consecutivă, în care vorbitorul face o pauză la fiecare propoziție sau două pentru a-i permite interpretului să traducă, translatorul care prestează servicii de traducere simultană ține pasul cu vorbitorul prin ascultare activă, analiză și traducere în timp real.

Dacă organizați un eveniment la care aveți participanți din diverse țări și care vorbesc limbi diferite, implementarea unui interpretariat simultan ar putea reprezenta cheia către succesul evenimentului. Iată doar câteva avantaje ale serviciilor de traducere simultană:

 • Cel mai mare avantaj al interpretării simultane este că îi permite vorbitorului să susțină discursul în mod natural, fără a fi nevoit să se oprească și să reînceapă în timp ce interpretul traduce fraza anterioară (așa cum se întâmplă în cazul interpretării consecutive).
 • Prin intermediul serviciilor de interpretariat simultan, traducerea se realizează aproape în timp real, iar audiența poate astfel beneficia de gesturile vorbitorului și de alte indicii non-verbale, impactul și eficiența comunicării fiind mult mai mari.
 • Traducerea simultană facilitează comunicarea între persoane din medii culturale și lingvistice diferite, permițând astfel schimbul de idei, informații și colaborare într-un mod mai eficient și productiv. Evenimentul dumneavoastră își va urma cursul firesc, fără a aloca un interval de timp suplimentar pentru traducere.
 • Procesul de traducere simultană nu este lipsit de provocări. Este o activitate intensă din punct de vedere mental și fizic, solicitând translatorii să rămână concentrați și energici pe parcursul sesiunilor de traducere care pot dura ore întregi. De asemenea, există riscul de a pierde nuanțe subtile ale limbajului sau conținutului în timpul traducerii rapide. Prin urmare, pregătirea riguroasă, experiența și pregătirea tehnică sunt esențiale pentru a asigura o traducere de calitate în timp real. Pentru ca serviciile de interpretariat simultan să poată fi desfășurate este necesară utilizarea de echipamente specializate.

Echipamente traducere simultană

Echipamentul tehnic este esențial pentru desfășurarea serviciilor de interpretariat simultan. În cazul în care organizați un eveniment de anvergură și aveți nevoie de traducere simultană, veți avea nevoie cu siguranță și de o serie de echipamente traducere simultană sofisticate și dedicate acestor servicii. Cel mai probabil veți avea nevoie de:

Cabină interpreți, căști și console pentru traducători

Traducătorii simultani lucrează în cabine special proiectate. O astfel de cabină interpreți este izolată fonic, pentru a evita zgomotele de fundal și pentru a permite concentrarea asupra discursului.

Sistem de transmisie audio

Discursul vorbitorului este captat de microfoane și transmis către traducători prin intermediul unui sistem de transmisie audio.

Căști pentru ascultători

Participanții la eveniment pot asculta traducerea în limba lor maternă prin intermediul căștilor pentru o participare activă la eveniment.

Echipament de înregistrare și redare

Înregistrarea traducerilor poate fi stocată și redată ulterior în diverse formate, ceea ce poate fi util pentru documentare sau revizuire. Este un aspect important pe care trebuie să îl stabiliți înainte cu furnizorul dumneavoastră de servicii de interpretariat.

interpretariat

Alături de aceste echipamente traducere simultană de înaltă calitate, expertiza interpreților este crucială pentru buna desfășurare a evenimentului dumneavoastră. Echipele noastre de interpreți profesioniști sunt specializate în acest tip de servicii, au o experiență vastă în diverse domenii de traducere și sunt absolvenți ai celor mai bune universități pe acest palier.

Ne vom asigura astfel că evenimentul se va desfășura impecabil și la cele mai înalte standarde. Tot ce trebuie să faceți este să ne trimiteți o solicitare cu toate detaliile necesare și să păstrați legătura cu managerul de proiect dedicat serviciilor de interpretariat care va găsi soluțiile potrivite pentru fiecare eveniment, de la partea tehnică până la cele mai experimentate echipe de traducători simultani.

Aveți nevoie de servicii de traducere simultană pentru evenimentul dumneavoastră?

Avem soluțiile potrivite. Tot ce aveți de făcut este să ne trimiteți o solicitare și vom reveni în cel mai scurt timp cu tot ceea ce aveți nevoie pentru serviciile de interpretariat simultan.
O soluție la îndemâna oricui

Traducerea consecutivă

interpretariat

Interpretarea consecutivă este o practică de traducere orală asincronă și implică transpunerea în limba țintă a unui discurs sau a unui mesaj după ce vorbitorul a terminat de rostit una sau două fraze. Procesul de traducere consecutivă implică o cooperare strânsă între vorbitor și traducător și se bazează pe memorie și notițe pentru a asigura o traducere fidelă și precisă a discursului.

La Translator SRL dispunem de manageri de proiect dedicați și o echipă de interpreți cu experiență vastă într-o gamă largă de domenii, astfel încât putem oferi servicii de traducere consecutivă într-o manieră precisă și autentică în cadrul discursurilor, evenimentelor și întâlnirilor dumneavoastră de afaceri din diverse industrii. Înțelegem că fiecare eveniment și fiecare client sunt unici. De aceea, adaptăm serviciile noastre pentru a se potrivi cerințelor voastre specifice și vă oferim soluții personalizate pentru a asigura o comunicare fără provocări.

Indiferent dacă este vorba de întâlniri corporative, evenimente culturale sau conferințe internaționale, echipa noastră de interpretariat consecutiv este pregătită să vă ofere servicii de înaltă calitate în orice mediu. Interpretarea consecutivă necesită o pregătire temeinică și notițe precise pentru a furniza o traducere fidelă și detaliată a discursului. Echipa noastră depune eforturi pentru a se asigura că fiecare detaliu este acoperit.

Suntem conștienți că demersul de traducere consecutivă nu se limitează la cuvinte, ci include și transmiterea tonului, intenției și a subtextului vorbitorului. Interpretările noastre își propun să redea mesajul într-un mod autentic.

Suntem ferm angajați să respectăm confidențialitatea discursurilor și informațiilor pe care le gestionăm. Lucrăm cu un cod etic strict pentru a vă oferi servicii profesionale și de încredere.

interpretariat distanta
De ce să alegeți serviciile noastre de

Interpretariat consecutiv

 • Experiență vastă în interpretare și traducere consecutivă
 • Pregătire specializată în diverse domenii
 • Adaptabilitate pentru diverse medii și evenimente
 • Echipă de interpreți bilingvi profesioniști
 • Redare autentică a intenției și tonului discursului
 • Respectarea confidențialității și a standardelor profesionale

La Translator SRL, suntem aici pentru a facilita comunicarea în cadrul mediilor multilingve, asigurându-vă că fiecare mesaj este livrat cu precizie și profesionalism. Pentru mai multe informații și pentru a discuta nevoile voastre specifice, vă invităm să ne contactați.

Aveți nevoie de serviciile unui traducător consecutiv pentru a vă ajuta să comunicați eficient?

Așteptăm solicitarea dumneavoastră pentru a vă oferi cele mai bune soluții.
Comunicare fără limite

Interpretariat la distanță

Folosim tehnologia de vârf pentru a crea conexiuni virtuale în timp real, astfel încât să puteți avea sesiuni de interpretare cu experți din întreaga lume, fără a fi nevoie să vă deplasați. Indiferent dacă preferați platforme de videoconferință, teleconferință sau orice altă soluție, suntem flexibili să lucrăm cu mediul care funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră.

Echipa noastră de interpretariat la distanță este formată din profesioniști bilingvi cu experiență vastă în interpretariat remote. Aceștia sunt specializați în a furniza traduceri precise și fluente în timp real. Cu o gamă largă de specializări, suntem pregătiți să vă oferim servicii de interpretariat la distanță într-o varietate de domenii, de la afaceri și medicină la tehnologie și cultură.

Interpretarea la distanță elimină necesitatea deplasărilor și costurile asociate, permițându-vă să economisiți timp și resurse. Serviciile de interpretariat simultan la distanță, cunoscute ca RSI, sunt utile în cazul evenimentelor online și s-au dezvoltat în lumina schimbărilor recente care ne-au marcat viețile și mediile de lucru. Ne-am obișnuit cu toții să lucrăm de la distanță și organizăm online evenimente, conferințe, întâlniri de afaceri, cursuri și team building-uri. Atât pentru evenimente simple cu participare redusă, cât și pentru evenimente complexe și de amploare, aveți nevoie doar de o platformă dedicată serviciilor de interpretariat simultan la distanță și de echipa noastră experimentată și bine instruită de interpreți care să vă asiste online în cadrul unor astfel de evenimente.

interpretariat distanta

De ce să alegeți serviciile noastre de interpretariat remote:

 • Acces la experți bilingvi din întreaga lume
 • Adaptabilitate pentru diverse platforme
 • Flexibilitate la programare
 • Soluții securizate pentru protejarea datelor
 • Economisirea timpului și a costurilor

La Translator SRL, suntem dedicați să vă oferim servicii de interpretariat la distanță de cea mai înaltă calitate, adaptate nevoilor dumneavoastră unice.

Contactați-ne pentru mai multe informații și pentru a discuta modul în care putem sprijini proiectele dumneavoastră.
WhatsApp Icon
Phone Icon